facebook tracking
Tiina Nikmo

Tiina Nikmo

Projektipäällikkö – Hankkeet

Vimanan projektipäällikkö Tiina Nikmo on IT-alan kokenut ammattilainen. Urallaan hän on työskennellyt IT-alan tehtävissä useissa eri rooleissa kuten ohjelmistokehittäjänä, projekti- ja testauspäällikkönä sekä IT-palvelupäällikkönä. Nyt Vimanassa hän on kuitenkin täysin ainutlaatuisen haasteen edessä. Hänen vastuullaan on Vimanan verkkosivustopalvelu, jossa rakennetaan verkkosivuja yli viittä miljoonaa asukasta ja asiakasta palveleville maakunnille. Ulvilalainen Tiina aloitti Vimanan palveluksessa helmikuun lopussa ja hoitaa projektiaan Satakunnan maakuntavalmistelijoiden projektitoimistossa Porin Puuvillassa.

Projektipäällikkö Tiina Nikmo, mitä olet saavuttanut työssäsi viime aikoina?
Olen saanut verkkosivustojen rakentamisen maakunnille hyvään vauhtiin. Kärkimaakunnista muodostuva projektiryhmä viimeistelee projektisuunnitelmaa ja konseptisuunnittelu on käynnissä. Verkkosivustopohjan konseptia esitellään kaikille maakunnille 9.8.2018 järjestettävässä konseptiseminaarissa. Parhaillaan myös suunnittelemme ja käynnistämme maakuntien verkkosivustojen jatkokehittämisen yhteistyömallia eli ns. Makufi-hallintamallia. Elokuun konseptiseminaari toimii samalla Makufi-käyttäjäyhteisön ensimmäisenä tapaamisena.

Mikä on yllättänyt sinut työssäsi?
Julkishallinnon toimintaympäristöön ja -tapoihin tottuminen on ollut haastavaa. Oma työkokemukseni on kertynyt pääosin yksityisellä puolella, joten opeteltavaa riittää. Vimanassa minut on yllättänyt myös se, miten julkisuus ja sosiaalinen media tulee lähelle. Aiempiin työtehtäviini verrattuna tämä on vaatinut erilaista asennetta ja tottumista.

Mikä on parasta työssäsi?
Yhteistyö eri maakuntien edustajien kanssa on todella mielenkiintoista. Pääsen näkemään läheltä viestintäammattilaisten arkea ja työn haasteita eri organisaatioissa.

Mikä on vastuualueesi merkitys maakuntauudistukselle?
Jo hankkeen esiselvitysvaiheessa tuli selväksi, että tarve verkkopalveluyhteistyölle oli maakunnissa selkeästi olemassa, ja Vimanan ehdotus verkkosivustojen yhteiselle rakentamiselle nähtiin hyvänä asiana. Hankkeella varmistetaan, että maakunnat voivat julkaista omat verkkosivustonsa hyvissä ajoin ennen maakuntauudistuksen voimaantuloa.

Miten vietät vapaa-aikaa?
Vapaa-aikana puuhastelen puutarhassa, harrastan liikuntaa ja satunnaisia kudontaretriittejä. Tänä kesänä tulee vierailtua useasti Etelä-Pohjanmaalla pienellä karavaanarialueella kirkasvetisen järven rannalla. Suunnitelmana on patikoida lähistön kansallispuistossa ja kalastella.

Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta