facebook tracking
Kimmo Vuotila

Kimmo Vuotila

Projektipäällikkö – Hankkeet

Vimanan projektipäällikkö Kimmo Vuotila ei pelkää isojakaan haasteita. Parhaillaan hän rakentaa asianhallintajärjestelmää useille tuhansille käyttäjille tulevissa maakunnissa.  Kimmo työskentelee pääosin Kokkolassa Keski-Pohjanmaan maakunnan väliaikaishallinnon eli lähellä Vimanan asiakkaita ja tulevia omistajia. Kimmo siirtyi Vimanaan tammikuussa ELY-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus KEHAsta. Isojen IT-projektien läpivienti on Kimmolle tuttua, sillä hän on aiemmin ollut mukana uudistamassa työvoimapalvelujärjestelmiä ja kehittämässä sähköisiä asiointiympäristöjä.

Projektipäällikkö Kimmo Vuotila, mitä olet saavuttanut työssäsi viime aikoina?
Olen ollut kokoamassa maakuntien asianhallintajärjestelmän esiselvitystä, joka valmistui maaliskuussa. Nyt vedän tulevan asianhallintajärjestelmän vaatimusmäärittelyä ja tuotan hankintaan kuuluvaa materiaalia.

Mikä on parasta työssäsi? Entä haastavinta?
Parasta on yhteistyö monien eri ihmisten ja tahojen kanssa. Haasteita tehtäviin tuo maakuntien käynnistymisen aikataulut, joiden puitteissa pitää ehtiä toteuttamaan laajan järjestelmän käyttöönotto useassa eri maakunnassa. Uskon, että tässä kuitenkin onnistumme määrätietoisella tekemisellä ja hyvällä yhteistyöllä.

Mikä on vastuualueesi merkitys maakunnille?
Vetämässäni projektissa hankittava asianhallintajärjestelmä tarjoaa perustoiminnot viranomaisasioiden käsittelyyn ja kirjaamiseen. Ratkaisua käytetään maakuntien koko sähköisen asianhallintaan kuuluvan prosessin läpivientiin: toimielinten kokoushallintaan, luottamushenkilöiden sähköiseen kokouspalveluun, asiakkaiden sähköiseen asiointiin, tiedon etsintään, raportointiin ja tiedolla johtamiseen. Vastuullani on saada palvelu toimimaan maakuntien tavoitteiden mukaisesti ja hyödyttämään näitä tulevien tehtävien hoitamisessa.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Vapaa-aika kuluu perheen parissa ja kirjoja lukemalla.

Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta