facebook tracking
Hanna Manelius

Hanna Manelius

Asiakkuuspäällikkö – Hallinto

Asiakkuuspäällikkö Hannan vastuulla Vimanassa on asiakassuhteista huolehtiminen. Hanna varmistaa, että asiakkaat ovat ajan tasalla siitä, mitä Vimana tarjoaa ja missä hankkeiden kanssa mennään.

Hanna on aloittanut Vimanassa joulukuun alussa 2017, ja hän on siten yksi Vimanan tiimissä pisimpään olleista osaajista. Aiemmin Hanna on työskennellyt sote-ICT-alalla.

Mikä on parastasi työssäsi, asiakkuuspäällikkö Hanna Manelius?
Parasta on yhteistyö asiakkaiden ja työkaverien kanssa sekä työn monipuolisuus. Viime aikoina olen muun muassa päässyt tutustumaan maakuntien valmistelijoihin ja perehtymään heidän ICT-valmistelun tilanteeseen.

Mikä on haastavinta työssäsi?
Pitkät päivät työmatkalla. Asun ja työskentelen pääosin Turussa, mutta matkustan säännöllisesti Vimanan toimistolle Helsinkiin sekä maakuntiin tapamaan asiakkaita.

Miten haluaisit kehittää itseäsi? Entä Vimanaa?
Opiskelen hyvinvointiteknologian ylempää ammattikorkeakoulututkintoa, joten omaa kehitystä tapahtuu opiskelun kautta. Vimana on uusi toimintaansa kehittävä yhtiö ja kehitystä tapahtuu asteittain. Ihan oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Miten vietät vapaa-aikaa?
Vapaa-aika kuluu perheen parissa. Harrastan uintia ja opiskelen paljon vapaa-aikanani. Hyvät ystävät, ruoka ja viini tuovat hyvän mielen.

Mikä on mottosi?
Minulla ei ole varsinaista mottoa, mutta hyvä huumorintaju ja maalaisjärjen käyttö auttavat monessa asiassa.

Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta